Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Vatikanu zadovoljni z odzivi na novo socialno okrožnico

Objava: 11. 08. 2009 / 06:27
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

V Vatikanu zadovoljni z odzivi na novo socialno okrožnico

Interna analiza Radia Vatikan je na spletnih straneh naštela 4300 daljših prispevkov o okrožnici zgolj v ‘zahodnih’ jezikih

V Vatikanu so zadovoljni z mednarodnimi odzivi na zadnjo socialno okrožnico papeža Benedikta XVI., ki je izšla pred mesecem dni. ‘Ljubezen v resnici’ je tretja okrožnica sedanjega papeža, po vatikanski analizi pa iz nje lahko razberemo temeljne smernice njegovega pontifikata, torej ‘Boga, Ljubezen, Resnico in Upanje’.

Pri Radiu Vatikan so v mesecu dni našteli 4300 daljših prispevkov o okrožnici, pri čemer so upoštevali le članke v italijanskem, španskem, angleškem, francoskem in portugalskem jeziku. Čeprav je bilo besedilo okrožnice na številnih spletnih straneh objavljeno v celoti, so bile knjižne izdaje v mnogih državah ‘najmanj dva tedna na prvem ali pa vsaj na enem izmed prvih treh mest na seznamu najbolje prodajanih knjig’.

V zahodnem delu sveta okrožnica zaradi obdobja dopustov pravzaprav sploh še ni bila v celoti sprejeta, nadaljujejo z izsledki svoje analize pri Radiu Vatikan. Za jesenski čas so napovedane številne pobude s to tematiko. Mediji, politiki, predstavniki drugih krščanskih Cerkva in strokovnjaki so se na papeževo besedilo praviloma odzvali zelo pozitivno. Odzivi so, sicer v majhnem številu, prišli tudi iz finančnih krogov, vendar so bili vsi zelo navdušeni.

Pri Radiu Vatikan so zbrali tudi negativne odzive na okrožnico. Kritike so deležni predvsem dolžina besedila, zapleten jezik in (pre)veliko število obravnavanih tem.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh