Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V velikem tednu v katoliško Cerkev vstopilo oseminpetdeset anglikancev

Objava: 11. 04. 2012 / 11:24
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

V velikem tednu v katoliško Cerkev vstopilo oseminpetdeset anglikancev

Januarja 2011 je papež Benedikt XVI. ustanovil posebni ordinariat za anglikanske pastirje in vernike, ki želijo vstopiti v polno in vidno občestvo s katoliško Cerkvijo.

Oseminpetdeset vernikov anglikanske župnije v Darlingtonu na severu Anglije je v velikem tednu uradno vstopilo v katoliško Cerkev. Kot poroča Radio Vatikan, gre za župnijo sv. Jakoba, ki jo že triindvajset let vodi duhovnik Ian Grives, ki bo v prihodnjih mesecih posvečen v katoliškega duhovnika. Slovesnost ob pridružitvi katoliški Cerkvi je vodil msgr. Keith Newton, nekdanji anglikanski škof, ki je prestopil v katoliško Cerkev, januarja 2011 pa ga je papež Benedikt XVI. imenoval za prvega ordinarija osebnega ordinariata Naše Gospe iz Walsinghama. Takrat je namreč papež ustanovil posebni ordinariat za anglikanske pastirje in vernike, ki želijo vstopiti v polno in vidno občestvo s katoliško Cerkvijo.

»Pot, ki ste jo prehodili od pepelnične srede do vašega vstopa v polno občestvo s katoliško Cerkvijo, je zgled hoje za vse vaše krščansko življenje,« je v mašnem nagovoru zatrdil Keith Newton. »Za vsakega med vami,« je nadaljeval, »je velikega pomena, da je zapustil poznano in stopil korak naprej v veri, zavedajoč se, da ga spremlja Jezus, ki je pred svojo smrtjo molil za edinost svojih učencev.« Ordinarij je posebej poudaril pomen edinosti in dejal, da je bila želja anglikancev po vstopu v občestvo z Rimom uresničena nepričakovano. Na njihovo željo je sveti oče odgovoril osebno, in sicer z apostolsko konstitucijo Anglicanorum coetibus. Prehojena je bila torej pot k večji edinosti Kristusove Cerkve, edinosti v veri in občestvu, ki jo med nami predstavlja Petrov naslednik, vidno znamenje edinosti Kristusove Cerkve, je zatrdil msgr. Newton in dodal, da je ena od pomembnih odgovornosti rimskega škofa ravno edinost.

Letos je na območju celotnega Združenega kraljestva v osebni ordinariat Naše Gospe iz Walsinghama vstopilo že okoli dvesto anglikancev. Ti so se pridružili devetstotim vernikom, ki so v katoliško Cerkev vstopili v letu 2011, med temi je enainšestdeset nekdanjih anglikanskih duhovnikov in pet nekdanjih anglikanskih škofov.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh