Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V vzgoji in izobraževanju cepljenih ali prebolelih 64 % zaposlenih

Za vas piše:
M. M.
Objava: 09. 09. 2021 / 17:35
Oznake: Covid, Šolstvo
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2021 / 17:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
V vzgoji in izobraževanju cepljenih ali prebolelih 64 % zaposlenih
Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. FOTO: Tatjana Splichal

V vzgoji in izobraževanju cepljenih ali prebolelih 64 % zaposlenih

Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je bilo v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 % cepljenih in prebolevnikov.

Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 % zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 %. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki pa znaša 65 %.

Kako je v osnovnih šolah?

V osnovnih šolah je cepljenih 61 % strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67 %. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 %.

Glede na podatke, ki so jih sporočili s šol in vrtcev, je na področju vzgoje in izobraževanja 64% cepljenih in prebolevnikov, od tega 58 % cepljenih zaposlenih in 6 % prebolevnikov.

Cepljenih manj kot polovica

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje. Cepljenih je zgolj 45 % zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa ta odstotek v vrtcih naraste na 53 %. Med drugimi zaposlenimi je cepljenih 54 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 %.


Nalaganje
Nazaj na vrh