Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V zavodu ugašajo luči, prižgimo luč

Za vas piše:
K. C.
Objava: 12. 06. 2015 / 07:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

V zavodu ugašajo luči, prižgimo luč

V Zavodu sv. Stanislava bodo v spomin in opomin pripravili prireditev V zavodu ugašajo luči, prižgimo luč.

V Zavodu sv. Stanislava bodo v spomin na 100. obletnico Soške fronte in 70. obletnico konca 2. svetovne vojne in povojnih pobojev pripravili prireditev V zavodu ugašajo luči, prižgimo luč, ki bo v danes, 18. junija 2015 ob 20.30, ko bo maša v cerkvi sv. Stanislava, ki jo bo v cerkvi sv. Stanislava, ki jo bo daroval vojaški kurat Jože Plut, nato pa bo v parku pred zavodom kratek kulturni program.

Med komemoracijo bodo luči na pročelju zavoda postopoma ugašale. Vsaka ugasnjena luč bo spomin na bolečino in izgubo. V parku se bodo prižigale sveče spomina in opomina, da se grozote ne bi več ponovile. Ob tem pa lahko vsak po Sloveniji v svojih domovih prižge svečo. »Čeprav bodo luči na pročelju Zavoda sv. Stanislava ta večer ugasnile, želimo nagovoriti ljudi po vsej domovini, naj ta večer v svojih domovih v spomin na žrtve prve in druge svetovne vojne ter povojnih pobojev prižgejo svečo,«pravijo v Zavodu. »Želimo si, da bi omenjena prireditev s svojo sporočilnostjo postala dogodek vseslovenskega spomina.«

Zavod je bil usodno udeležen v obeh vojnah, s to spominsko slovesnostjo pa se želijo skromno in simbolično spomniti vseh tragičnih dogodkov.


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh