Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V ZDA 23 milijonov nekdanjih katoličanov

Objava: 29. 04. 2009 / 06:24
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

V ZDA 23 milijonov nekdanjih katoličanov

Najnovejše raziskave kažejo, da je 10% odraslih Američanov nekdanjih katoličanov, 2,6% pa se jih je spreobrnilo v katolištvo. To pomeni, da na vsakega vernika, ki se pridruži katoliški Cerkvi, štirje le-to zapustijo.

Poročilo, v katerem so raziskali tudi vzroke, zakaj ljudje zapustijo katoliško Cerkev, kaže, da je odstotek vernikov, ki določeni Cerkvi ostanejo zvesti iz otroških let, pri katoličanih občutno višji (68%) od števila posameznikov, ki od otroštva dalje ostanejo neopredeljeni, in je primerljiv z odstotkom ‘stalnih’ vernikov pri ostalih Cerkvah, v nekaterih primerih pa celo višji.

Katoličani, ki zapustijo katoliško Cerkev, se enakomerno porazdelijo med protestante in med neopredeljene, majhen odstotek pa se jih odloči za prestop v druga verstva. Večina nekdanjih katoličanov, ki se odločijo za protestantsko Cerkev, se pridruži evangeličanom, večji del pa se za tovrstno spremembo odloči pred izpolnjenimi 24 leti starosti.

Med vzroki za izstop iz katoliške Cerkve njeni nekdanji člani, ki so prestopili v protestantizem, navajajo nezadovoljstvo pri zadovoljevanju njhovih duhovnih potreb, tisti, ki ostanejo neopredeljeni, pa so se od Cerkve preprosto oddaljili, kar se povprečno pojavi pri starosti 18 let.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh