Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V Župniji Dravlje v adventni čas vstopili s štirimi novimi ministranti

Objava: 01. 12. 2021 / 16:23
Oznake: Župnija
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.12.2021 / 16:34
Ustavi predvajanje Nalaganje
V Župniji Dravlje v adventni čas vstopili s štirimi novimi ministranti
Novi draveljski ministranti so Andrej, Oskar, Martin in Rožle Job. FOTO: Župnija Ljubljana – Dravlje

V Župniji Dravlje v adventni čas vstopili s štirimi novimi ministranti

Župnija Ljubljana – Dravlje je v adventni čas vstopila s štirimi novimi mašnimi strežniki.

Kot je na župnijski spletni strani zapisal ministrantski voditelj Janez Nagode, so – kakor vsako leto – tudi letos ministranti na prvo adventno nedeljo v svoje vrste gostoljubno sprejeli štiri nove člane: Andreja Horvatiča, Oskarja Kovačiča, Martina Ljubiča in Rožleta Joba Kovačiča.

»Tukaj sem!« in »Hočem!«

Vsi štirje so z odločnim »Tukaj sem!« in »Hočem!« izrazili željo, da bi z veseljem služili Bogu pri oltarju in vestno opravljali ministrantsko službo. Po blagoslovu kaplana p. Egona Hriberška si je četverica slovesno prvič naredila ministrantska oblačila.


Prvi vtisi novega ministranta

»Ministrant sem postal, da bi bil še na poseben način bližje Bogu in pomagal duhovnikom. Maša je bila slavnostna, vesel sem bil, da so bili poleg staršev prisotni tudi sorodniki,« je prve vtise strnil najstarejši od novih ministrantov, sedmošolec Martin.

Ohranjanje in obnavljanje ministrantske skupnosti

Ministrantski voditelj Janez Nagode je na župnijski spletni strani še zapisal: »Ta dogodek mi veliko pomeni, saj s tem ohranjamo, dograjujemo in obnavljamo skupnost draveljskih ministrantov in na mlajše prenašamo tudi ministrantsko izročilo naše župnije.

»Kljub težkim razmeram naše vrste niso zdesetkane«

V skupino je vedno lepo dobiti nove, ministriranja željne ministrante. Ob tem dogodku se nas je zbralo tudi zelo lepo število starejših strežnikov. Zelo lepo je bilo videti, da kljub težkim razmeram preteklega leta naše vrste še zdaleč niso zdesetkane.« 

Nalaganje
Nazaj na vrh