Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

V župnijski cerkvi v Lendavi molijo za mir v Ukrajini

Za vas piše:
J. Ž.
Objava: 31. 05. 2022 / 16:00
Oznake: Molitev, Vera, Ukrajina
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 31.05.2022 / 14:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
V župnijski cerkvi v Lendavi molijo za mir v Ukrajini
Zakonca Kocon iz Lendave. FOTO: Osebni arhiv

V župnijski cerkvi v Lendavi molijo za mir v Ukrajini

Potem, ko se je začela vojna v Ukrajini s strani Rusije, so se verniki župnije Lendava odločili, da bodo z molitvijo prosili za čimprejšnje dokončanje vojne v Ukrajini in za mir po vsem svetu.

Gre za skupino vernikov – med njimi sta zelo aktivna zakonca Franc in Violeta Kocon iz Lendave. Vsak večer pred sveto mašo molijo pri Marijem kipu litanije Matere božje rožni  venec in v času majskih šmarnic še šmarnično molitev za vse lendavske vernike. 

V skupini, ki vsak dan molijo za mir, se zbira osem vernikov. Franc in Violeta Kocon iz Lendave, ki sta poročena že dolgih 40 let, se tako vsak dan od začetka vojne v Ukrajini udeležujeta molitve za mir v Ukrajini in po vsem svetu, skupaj z ostalimi verniki lendavske župnije. 

Pobudnica molitve za mir v Ukrajini in po vsem svetu je bila Olga Nađ iz Lendave, članica župnijske Karitas Lendava in voditeljica rožnega venca v Lendavi. V skupini je tudi voditeljica Župnijske Karitas Lendava Eva Klar. Kot so povedali verniki, ki se udeležujejo molitve za mir, si želijo predvsem, da bodo z molitvijo uslišani za dokončanje vojne in prelivanja krvi v Ukrajini in po vsem svetu, kjer so še vedno krizna žarišča. 

Nalaganje
Nazaj na vrh