Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na predstavitev knjig založbe Družina

Objava: 17. 09. 2008 / 06:31
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:39
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabilo na predstavitev knjig založbe Družina

Pri založbi Družina smo v zbirki Čas in ljudje izdali tri knjige.


Predstavitev knjig bo v ponedeljek, 22. septembra, ob 12. uri v prostorih Galerije Družina na Krekovem trgu 1 v Ljubljani.

Lepo povabljeni!






Marko Kremžar je ena osrednjih osebnosti slovenske politične emigracije. Od leta 1949 živi v Argentini deloval je predvsem kot gospodarstvenik in ekonomist, hkrati pa eden vodilnih zdomskih politikov. Časi tesnobe in upanja je knjiga spominov na prva leta emigracije, na težke začetke v novem svetu; hkrati bo v nji bralec tudi razbral, kakšni so bili prvi koraki argentinske »Slovenije v svetu.«




V letu 2008, ko mlada murskosoboška škofija obhaja Halasovo leto ob njegovi 100-letnici rojstva, smo pri Družini izdali knjigo Mučenec ob Muri avtorja Lojzeta Kozarja, ki v obliki romana opisuje junaštva mladega duhovnika Halasa, pri tem pa upošteva vsa znana zgodovinska dejstva.




Dano tisto uro je knjiga spominov duhovnika Vinka Šege. V njej na iskriv in duhovit, a hkrati tudi pretresljiv način opisuje svoje duhovniško življenje in postaje križevega pota, ki ga je od začetka revolucije in druge svetovne vojne moral prehoditi on in mnogi drugi Slovenci. Vsem, ki so mu delali veliko krivico odpušča.


Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh