Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabilo na odprtje sinode v ljubljanski in mariborski nadškofiji

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 11. 10. 2021 / 12:11
Oznake: Cerkev, Slovenija, Škof
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.10.2021 / 12:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vabilo na odprtje sinode v ljubljanski in mariborski nadškofiji

Vabilo na odprtje sinode v ljubljanski in mariborski nadškofiji

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore in mariborski nadškof Alojzij Cvikl laike, redovnike in duhovnike vabita na slovesno odprtje sinode, ki ga bodo v ljubljanski nadškofiji obeležili s sveto mašo v nedeljo, 17. oktobra, ob 16. uri, v ljubljanski stolnici, v mariborski nadškofiji pa s srečanjem, ki mu bo sledilo slovesno bogoslužje, v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru v soboto, 16. oktobra 2021, z začetkom ob 10. uri.

Ljubljanski nadškof metropolit Stanislav Zore FOTO: Tatjana Splichal

Nadškof Zore v video sporočilu v kratkem nagovoru najprej pojasni pomen sinode, nato pa Božje ljudstvo povabi k skupnemu obhajanju začetka sinodalnega procesa, ki se bo sklenil jeseni 2023 z zasedanjem škofov v Vatikanu.


Mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl FOTO: Tatjana Splichal

Nadškof Cvikl pa v zapisu na spletni strani mariborske nadškofije vabi vse duhovnike, stalne diakone, predstojnike in predstojnice redovnih skupnosti v mariborski nadškofiji, člane Škofijskega pastoralnega sveta ter druge škofijske sodelavce na otvoritev sinodalnega dogajanja v mariborski nadškofiji z naslovom »Za sinodalno Cerkev: občestvo, sodelovanje in poslanstvo«.

V mariborski nadškofiji bodo skupaj molili za uspeh sinode.

V mariborski nadškofiji bodo odprtje sinode obeležili z dogodkom v cerkvi Sv. Janeza Boska v Mariboru, kjer bodo najprej molili za uspeh sinode, po pozdravnem nagovoru g. nadškofa bodo sledila predstavitev sinode in pričevanja o izkušnjah »skupne hoje po poti vere«, opoldne pa bodo obhajali slovesno bogoslužje.

Nadškof Cvikl vernike vabi, naj skupaj in pogumno stopijo na sinodalno pot Cerkve, »kot nas vabi sveti oče, papež Frančišek«.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh