Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabljeni k prebiranju nove številke Družine!

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 13. 06. 2013 / 10:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabljeni k prebiranju nove številke Družine!

V množici zanimivih prispevkov boste med drugim našli iskriv uvodnik Branka Cestnika, zapis o roški slovesnosti s poudarki osrednjih govornikov, nekaj besed o nedavnem nemškem evharističnem kongresu, pa pogovora z nekdanjim ustavnim sodnikom dr. Lovrom Šturmom in Majo A. Ficko, ki je za knjigo o stiškem samostanu prispevala zanimivo branje o p. Simonu Ašiču.

Nova, letos že 24. številka našega katoliškega tednika bralcem prinaša številne zanimivosti. Z naslovnice nas vabita poročilo o srečanju Združenja posvečenih Jezusovemu in Marijinemu srcu na Ptujski gori in iskriv uvodnik Branka Cestnika. Naš časnikar, ki se je minulo nedeljo udeležil roške slovesnosti, je pripravil izčrpno poročilo s 24. obletne maše za žrtve revolucionarnega nasilja v Kočevskem Rogu, objavljamo pa tudi poudarke iz govorov osrednjih gostov kulturnega programa, ki ga vsako leto pripravi Nova slovenska zaveza.

Komentator Janez Juhant piše o nedavni obsodbi Črnkoviča, Janše in Krkoviča, na straneh Cerkve po svetu pa boste izvedeli, kako so v Nemčiji pripravili evharistični kongres in zakaj so mladi protestniki preplavili ulice v Turčiji.
Gosta naših pogovorov sta tokrat nekdanji ustavni sodnik dr. Lovro Šturm, ki je predstavil svoje mnenje o sodbi v zadevi Patria, in Maja A. Ficko, ki je za knjigo o stiškem samostanu prispevala zanimivo branje o p. Simonu Ašiču.

Na straneh Mladega vala najstnica pričuje, kako je sodelovala pri porodu svojega bratca, odlični dijak škofjeloške gimnazije pa mlade spodbuja, naj šolo vzamejo resno.

Izmed številnih slovenskih župnij tokrat predstavljamo Struge v dobrepoljsko-struški dolini, izjemno zanimiva pa je reportaža ob majniških pokrajinskih srečanjih slovenskih pritrkovalcev.

Na kuharskih straneh ponujamo recepte s stročnicami, potepuh pa nas popelje na izlet v Iški vintgar. Ko boste obrnili zadnji list, se nasmejte še šalam Janeza Grila, ki prizadevno zbira zabavne anekdote slovenskih duhovnikov!

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh