Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vabljeni k 'Rdeči maši'

Objava: 05. 10. 2011 / 09:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vabljeni k 'Rdeči maši'

Akademsko društvo Pravnik je tudi letos pobudnik tako imenovane Rdeče maše, bogoslužja, ki se daruje v čast in priprošnjo Svetemu Duhu za razsvetljenje pri pravniškem delu in študiju prava, v ljubljanski stolnici pa jo bo nocoj daroval škof dr. Anton Jamnik.

Akademsko društvo Pravnik ob začetku sodnega obdobja in akademskega leta vljudno vabi na evharistično daritev Rdečo mašo, ki bo nocoj ob 18.30 v ljubljanski stolnici. Sveto mašo, pri kateri bomo skupaj prosili Svetega Duha za pomoč in razsvetljenje pri delu in študiju, bo daroval ljubljanski pomožni škof dr. Anton Jamnik.

Ime »Rdeča maša« izhaja iz rdeče barve, ki v liturgiji predstavlja pravičnost in Svetega Duha. Rdeča maša kot sveta maša, namenjena pravnikom, ki si prizadevajo za poklicno odličnost in pravičnost v svetu, je s svojo večstoletno tradicijo trdno zasidrana v zahodnoevropskih ter anglosaških državah. Pri nas se na pobudo Akademskega društva Pravnik daruje od leta 2005. Več o dogodku in drugih dejavnostih akademskega društva Pravnik si lahko preberete na spletni strani http://www.adp.si/.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh