Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Val aretacij na Kubi pred papeževim obiskom

Objava: 19. 03. 2012 / 10:35
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Val aretacij na Kubi pred papeževim obiskom

Med nekim bogoslužjem naj bi oblasti prijele tiskovno predstavnico organizacije za državljanske pravice ‘Ženske v belem’.

Le nekaj dni pred obiskom svetega očeta so oblasti na Kubi ponovno aretirale številne člane organizacije za državljanske pravice ‘Ženske v belem’. Kot poročanje časnika ‘El Nuevo Herald’ povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress, naj bi na poti k nedeljskem bogoslužju odpeljali več kot trideset žensk, ob vračanju proti domu pa še dodatnih dvajset. Med njimi naj bi bila tudi tiskovna predstavnica ‘Žensk v belem’, Bertha Soler. Solerjeva je v zadnjih dneh v številnih izjavah kubanski Cerkvi izražala svojo prošnjo po kratkem srečanju s papežem Benediktom XVI.

Organizacija za državljanske pravice, prejemnica nagrade Evropske zveze za človekove pravice, je bila ustanovljena ob koncu ‘črne pomladi 2003’, ko so v valu aretacij zaprli številne kritike režima in jih obsodili na dolgoletne zaporne kazni. Ime organizacije izhaja njihove dejavnosti, saj matere, žene in hčere političnih zapornikov po nedeljskih bogoslužjih oblečene v belo protestirajo proti kršenju državljanskih in človekovih pravic na Kubi. Ob tem so v zadnjih letih državne varostne sile predstavnice omenjene organizacije že večkrat napadle. Kubanska Cerkev je v zadnjih dveh letih v neposrednih pogovorih z vlado že dosegla izpustitev nekaterih političnih zapornikov.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh