Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Varčevalni programi za cerkvene organizacije v ZDA

Objava: 23. 02. 2009 / 13:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Varčevalni programi za cerkvene organizacije v ZDA

Finančno krizo v ZDA v okviru varčevalnih ukrepov nove vlade občutijo tudi verske dobrodelne organizacije. V anketi, ki jo je objavil Washington Post, posledice krize zaznava polovica 50 anketiranih organizacij, saj jim je bil odvzet znaten delež državne denarne pomoči. Luteranska dobrodelna organizacija v zvezni državi Minnesoti je do sedaj morala zapreti že štiri mladinske centre, saj so se državni prispevki znižali za 40%. Dobrodelni organizaciji Caritas iz Newarka v zvezni državi New Jersey je bila odvzeta denarna pomoč v višini 800.000 evrov, zaradi česar so v začetku februarja morali zapreti izobraževalno središče za duševno obolele.

Občutno nižji je tudi prihodek iz darov v cerkvah in verskih skupnostih. V anketi je veliko organizacij, kot denimo Judovska socialna agencija, navedlo, da je njihov prihodek upadel za 10 odstotkov, medtem ko je povpraševanje po njihovih uslugah naraslo za tretjino. V številnih katoliških škofijah so se v računovodstvu že pojavile rdeče številke. Nadškofija Washington je bila primorana omejiti število delovnih mest in za nedoločen čas odložiti izvedbo številnih projektov.

Nekdanji ameriški predsednik George W. Bush je kljub številnim nasprotovanjem verske organizacije podpiral z javnimi sredstvi, vendar so mnogi v tem videli nasprotovanje ustavnemu predpisu ločitve cerkve in države.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh