Zapri
Iskanje

Varno na kolesu na OŠ Alojzija Šuštarja

Za vas piše:
Uredništvo
Objava: 16. 09. 2021 / 19:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.09.2021 / 19:27
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Varno na kolesu na OŠ Alojzija Šuštarja

Varno na kolesu na OŠ Alojzija Šuštarja
Zanimive aktivnosti so privabile veliko število otrok FOTO: OŠ Alojzija Šuštarja
OŠ Alojzija Šuštarja je v sklopu programa Varno na kolesu že večkrat dokazala, da jim ozaveščanje o varnosti v prometu in trajnostni mobilnosti izjemno veliko pomeni.

Z odlično opravljenimi nalogami in angažiranostjo na področju prometne varnosti je v minulem letu navdušila z najbolje ocenjeno izvedbo športnega dne in zavzetim spodbujanjem k aktivnemu preživljanju prostega časa. Za nagrado so si tako učenci prislužili servis koles, na katerem so lahko tako učenci kot vsi drugi preverili stanje svojih koles in opravili manjša popravila. Praktično nagrado v sodelovanju z družbo Butan plin podeljuje Zavarovalnica Triglav.

Učenci so lahko svoje kolesarske spretnosti tudi v praksi preizkusili na kolesarskem poligonu.

Kolesarsko obarvan dan je dodatno popestril tudi kolesarski poligon, na katerem so lahko učenci od drugega do petega razreda preizkusili svoje kolesarske spretnosti tudi v praksi. Zanimive aktivnosti so privabile veliko število otrok, ki so sporočilo o pomenu gibanja in varnosti v prometu ponesli tudi v svojo lokalno skupnost.

Tanja Medved, vodja programa Varno na kolesu, je ob tem povedala: »Kolesarska evforija, ki je zajela Slovenijo, se še vedno nadaljuje, kar pa prinaša tudi odgovornost, da mlade kolesarje in kolesarke spodbudimo k varni udeležbi v prometu. Učenci OŠ Alojzija Šuštarja so že večkrat dokazali, da se zavedajo pomena varnosti v prometu in trajnostne mobilnosti, pa tudi svoje vloge v lokalni skupnosti. Današnji servis koles, ki so ga popestrile tudi druge kolesarske aktivnosti, to še dodatno dokazuje in predstavlja odlično popotnico za varne kolesarske izlete tudi v jeseni.«

FOTO: Vatican Media

Varno na kolesu letos že jubilejno, deseto leto združuje šolarje po vsej Sloveniji ter jih spodbuja k varnem in trajnostnem kolesarjenju v šoli in prostem času. Do danes je pri projektu sodelovalo že 26.000 mladih kolesarskih navdušencev iz več kot 250 slovenskih osnovnih šol. Razpis za novo šolsko leto je že objavljen, šole pa se nanj lahko prijavijo vse do 20. septembra 2021.

Nalaganje
Nazaj na vrh