Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan bo misijonaril tudi prek spleta

Objava: 18. 10. 2011 / 08:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan bo misijonaril tudi prek spleta

Na spletni strani www.Aleteia.org naj bi odgovarjali na vprašanja o veri, stran pa so prvič predstavili minuli konec tedna na konferenci o novi evangelizaciji v Vatikanu.

Z novo spletno stranjo se želi Vatikan lotiti nove evangelizacije tudi prek svetovnega spleta. Stran z naslovom http://www.aleteia.org/, ki uradno prične delovati z jutrišnjim dnem, naj bi obravnavala 'vprašanja in odgovore o veri', kot je v pogovoru za vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano' pojasnil predsednik Papeškega sveta za pospeševanje nove evangelizacije, nadškof Rino Fisichella. Ali bo spletna stran omogočala tudi interaktivno sodelovanje, zaenkrat še ni dorečeno.


Pobudo za 'misijonarsko' spletno stran so predstavili minulo soboto na prvi konferenci o novi evangelizaciji v Vatikanu, ki se je je udeležilo več kot osem tisoč ljudi z vsega sveta. Tema konference je bila 'Oznanjevanje vere na področjih, ki so se od vere oddaljila'.

Nova spletna stran je po navedbah nadškofa Fisichelle povezana s Papeškim svetom za sredstva družbenega obveščanja, ali bo na voljo v več jezikih, pa tudi še ni povsem odločeno.

Pred dnevi je bil predstavljen tudi urednik nove spletne strani za novo evengelizacijo. www.aleteia.org/ bo urejal španski časnikar in nekdanji glavni urednik rimske tiskovne agencije 'Zenit', ki je povezana s kongregacijo Kristusovih legionarjev, Jesus Colina. Colina je konec prejšnjega meseca zaradi nesoglasij z vodstvom reda odstopil z uredniškega položaja pri Zenitu, minuli teden mu je sledilo še več vodilnih urednikov omenjene agencije. Nekateri izmed njih naj bi prav tako presedlali na spletno stran za novo evangelizacijo.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh