Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan bo objavil dokument o predkoncilskem mašnem obredu

Objava: 12. 05. 2011 / 08:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan bo objavil dokument o predkoncilskem mašnem obredu

Jutri bodo predstavljena navodila za obhajanje tridentinskega bogoslužja.

V Vatikanu bodo jutri objavili dolgo pričakovana navodila za obhajanje bogoslužja po predkoncilskem obredu papeža Janeza XXIII. iz leta 1962, so včeraj sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža. Navodila z naslovom ‘Universae Ecclesiae’ bodo vsebovala dopolnila k ‘Summorum Pontificum’, verjetno glede liturgičnih sprememb.

Z izdajo ‘Summorum Pontificum’ 7. julija 2007 je papež Benedikt XVI. ponovno v večjem obsegu dopustil obhajanje tridentinskega mašnega obreda v njegovi reformirani obliki iz leta 1962. Dokument je takrat sveti oče napisal po lastnem nagibu, v obliki apostolskega pisma, kot je sam dejal, pa je bil to ‘sad številnih razmišljanj ter neštetih posvetov in molitev’. Namen apostolskega pisma ‘Summorum Pontificum’ je bil spodbuditi spravo med katoličani, ki so nasprotovali bogoslužni reformi II. vatikanskega koncila.

V lanskem poletju je pristojna vatikanska komisija ‘Ecclesia Dei’ škofije vesoljne Cerkve povprašala za mnenje in izkušnje z novimi navodili, prošnji pa se je odzvala okoli tretjina vseh škofij po svetu.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh