Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan bo objavil odločitev o Medžugorju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 06. 2015 / 11:05
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan bo objavil odločitev o Medžugorju

Komisija je štiri leta preiskovala tamkajšnja prikazovanja.

Papež Frančišek je napovedal, da je Vatikan pripravljen na objavo svoje odločitve glede Marijinih prikazovanj v Medžugorju v Bosni in Hercegovini. Kongregacija za nauk vere je na nedavnem srečanju razpravljala tudi o tem vprašanju in »prišli smo do točke, ko bomo sprejeli odločitev, ta pa bo predstavljena javnosti«, je sveti oče pojasnil časnikarjem med letom iz Sarajeva proti Rimu.



Pričakovana napoved bo vsebovala »nekaj smernic, ki jih kongregaija namenja škofom«, je Frančišek odgovoril na vprašanje enega izmed časnikarjev.

Mednarodna komisija kardinalov, škofov, teologov in drugih izvedencev, ki delajo v okviru Kongregacije za nauk vere, je bila ustanovljena leta 2010, njihova naloga pa je bila preveriti trditve šestih mladih, ki naj bi se jim po lastnih navedbah od leta 1981 vsak dan prikazovala Devica Marija. Prikazovanja naj bi se še kar nadaljevala, Medžugorje pa je medtem postalo priljubljeno romarsko središče, kjer se verniki z vidci združujejo v molitvi.

Po štirih letih dela naj bi komisija zaključila z delom, njeni člani pa so »opravili čudovito delo«, kot je v pogovoru s časnikarji pojasnil papež Frančišek.

Krajevni škof iz Mostarja, Ratko Perić, več let ni priznal, da se v Medžugorju dogaja kar koli nadnaravnega. Vatikan je škofijam svetoval, naj ne prirejajo uradnih romanj v ta kraj, katoličanom pa prepustil proste roke za obisk Medžugorja in molitev na krajih prikazovanj. Mostarski škofiji in bratom frančiškanom je naročil, naj za romarje organizirajo ustrezno pastoralno oskrbo.

Papež Benedikt XVI. je potrdil, da Cerkev od vernikov ne zahteva, naj verjamejo v prikazovanja, tudi tista ne, ki jih Cerkev priznava.

Vir: www.catholicherald.co.uk
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh