Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan dobil tožbo proti nemški reviji

Objava: 12. 07. 2012 / 07:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan dobil tožbo proti nemški reviji

Sodišče je odločilo, da naslovnica s papeževo podobo krši pravico Benedikta XVI. do zasebnosti, zato je izdajo omenjene številke prepovedalo.

Vatikan je vložil tožbo proti nemški satirični reviji ‘Titanic’, ki je na naslovnici svoje zadnje izdaje objavila žaljivo podobo papeža Benedikta XVI. V luči afere ‘Vatileaks’ je na prednji strani pod naslovom ‘Aleluja v Vatikanu – odkrili so, kje pušča!’ fotografija svetega očeta, ki pozdravlja vernike, s pomočjo sodobne tehnologije pa je na fotografiji dodan urinski madež na papeževi beli sutani. Na zadnji strani je hrbtna fotografija svetega očeta, dodan pa je rjav madež in napis: ‘Tudi tukaj pušča!’.

Po mnenju tiskovnega predstavnika Nemške škofovske konference, Matthiasa Koppa, je revija ‘Titanic’ s tem prekoračila vsakršno mero dopustnega in z objavo tovrstnih fotografij kršila papeževo pravico do zasebnosti.

Glavni urednik omenjene revije, Leo Fischer, je v prvem odzivu na tožbo komentiral, da sporna naslovnica prikazuje papeža, ki se veseli razjasnitve afere o izdaji zaupnih podatkov, ob tem pa je po nesreči ‘prevrnil kozarec limonade’. Podobe na zadnji strani urednik Fischer ni komentiral.

Deželno sodišče v Hamburgu je odločilo, da založba, ki revijo izdaja, prednje in zadnje strani ne sme širiti v javnosti.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh