Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 08. 2021 / 10:44
Oznake: Cerkev, Dogodek, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2021 / 15:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini
Cilj projekta je spodbujanje družine v svetu v luči družbenega nauka Cerkve FOTO: Vatican Media

Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini

Vatikan želi z akcijskim programom za vesoljno Cerkev spodbujati družine na globalni ravni.

V ta namen je v pripravi »Globalni katoliški dogovor o družini«, kot so ob koncu tedna sporočili z vatikanskega dikasterija za laike, družino in življenje.

Cilj projekta je »spodbujanje družine v svetu v luči družbenega nauka Cerkve«, pobudo pa je sprožilo leto družine Amoris Laetitia, ki ga obhajamo na željo papeža Frančiška. Dejanski »dogovor o družini« naj bi podpisali v okviru sklepnega dogajanja na svetovnem srečanju družin junija prihodnje leto, vanj pa so vključene katoliške univerze z vsega sveta.

FOTO: Vatican Media

Dejanski »dogovor o družini« naj bi podpisali v okviru sklepnega dogajanja na svetovnem srečanju družin junija prihodnje leto.

Za pripravo dogovora v Vatikanu najprej zbirajo izkušnje in izsledke raziskav po vsem svetu, še sporočajo z omenjenega dikasterija. Med drugim so na univerze, študijska in raziskovalna središča na vseh celinah poslali vprašalnike, s katerimi raziskujejo vprašanje družine. Pri tem je v središču zanimanja kulturni in antropološki pomen družine in družinskih odnosov, socialna vrednost družine ter preizkušeni in učinkoviti postopki v družinski politiki na mednarodni ravni.

V Vatikanu pri pripravi dogovora o družini z roko v roki sodelujeta dve ustanovi: Dikasterij za laike, družino in življenje ter Papeška akademija za družbene vede. Obe sodelujeta z italijansko raziskovalno ustanovo, Mednarodnim centrom za družinske raziskave s sedežem v Milanu.

Kupi v trgovini

Radost ljubezni
Papeži
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh