Zapri
Iskanje

Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini

Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 09. 08. 2021 / 10:44
Oznake: Cerkev, Dogodek, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.08.2021 / 15:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini

Vatikan načrtuje globalni dogovor o družini
Cilj projekta je spodbujanje družine v svetu v luči družbenega nauka Cerkve FOTO: Vatican Media
Vatikan želi z akcijskim programom za vesoljno Cerkev spodbujati družine na globalni ravni.

V ta namen je v pripravi »Globalni katoliški dogovor o družini«, kot so ob koncu tedna sporočili z vatikanskega dikasterija za laike, družino in življenje.

Cilj projekta je »spodbujanje družine v svetu v luči družbenega nauka Cerkve«, pobudo pa je sprožilo leto družine Amoris Laetitia, ki ga obhajamo na željo papeža Frančiška. Dejanski »dogovor o družini« naj bi podpisali v okviru sklepnega dogajanja na svetovnem srečanju družin junija prihodnje leto, vanj pa so vključene katoliške univerze z vsega sveta.

FOTO: Vatican Media

Dejanski »dogovor o družini« naj bi podpisali v okviru sklepnega dogajanja na svetovnem srečanju družin junija prihodnje leto.

Za pripravo dogovora v Vatikanu najprej zbirajo izkušnje in izsledke raziskav po vsem svetu, še sporočajo z omenjenega dikasterija. Med drugim so na univerze, študijska in raziskovalna središča na vseh celinah poslali vprašalnike, s katerimi raziskujejo vprašanje družine. Pri tem je v središču zanimanja kulturni in antropološki pomen družine in družinskih odnosov, socialna vrednost družine ter preizkušeni in učinkoviti postopki v družinski politiki na mednarodni ravni.

V Vatikanu pri pripravi dogovora o družini z roko v roki sodelujeta dve ustanovi: Dikasterij za laike, družino in življenje ter Papeška akademija za družbene vede. Obe sodelujeta z italijansko raziskovalno ustanovo, Mednarodnim centrom za družinske raziskave s sedežem v Milanu.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh