Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan nadaljuje dialog z neverujočimi

Objava: 13. 10. 2011 / 08:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan nadaljuje dialog z neverujočimi

'Dialog na dvorišču za pogane' ta teden v Bukarešti.

Romunska prestolnica je bila ta teden prizorišče velikega zasedanja vatikanske pobude 'Dialogue au Parvis des Gentils' ('Dialog na dvorišču za pogane'), ki naj bi okrepila dialog med katoliško Cerkvijo in neverujočimi. Dvodnevno zasedanje se je pričelo minuli torek, z odprto razpravo pa sta ga pričela predsednik papeškega sveta za kulturo, kardinal Gianfranco Ravasi, ter pisatelj in vodja romunskega Inštituta za kulturo Horia Roman Patapievici. Včeraj je bil na programu simpozij s kardinalom Ravasijem in romunskimi akademiki v bukareštanskem kolegiju 'Nova Evropa'.

Pri Papeškem svetu za kulturo začeto in po nejudom namenjenem prostoru v starodavnih jeruzalemskih templjih poimenovano 'Dvorišče za pogane' temelji na zamisli papeža Benedikta XVI. Sveti oče je v svojem nagovoru med božičnim sprejemom za rimsko kurijo leta 2009 izrazil željo po poglobljenem dialogu z neverujočimi.

V letošnji pomladi je 'Dvorišče za pogane' prvič slovesno zasedalo v Parizu, na sedežu UNESCA, pa tudi na sorbonski univerzi, na Francoskem inštitutu in v kulturnem središču 'College de Bernardin' v pariški nadškofiji. Prireditev se je zaključila s slavjem pred notredamsko stolnico, na katerem je papež Benedikt XVI. prek videoposlanice tako verne kot neverujoče pozval, naj si skupaj prizadevajo za svet svobode, enakosti in bratstva. Pri tem je potrebno po papeževem mnenju ob strani pustiti vse strahove in predsodke med vernimi in neverujočimi.

Na fotografiji: stolnica sv. Jožefa v Bukarešti (vir: Wikipedia)

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh