Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan ob smrti Bin Ladna upa, da se po svetu ne bodo širili izbruhi sovraštva

Objava: 03. 05. 2011 / 09:50
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan ob smrti Bin Ladna upa, da se po svetu ne bodo širili izbruhi sovraštva

Kristjani v Pakistanu se po Bin Ladnovi smrti bojijo maščevalnih napadov talibanskih skrajnežev in Al-Kaidinih terorističnih skupin.

V Vatikanu so ob smrti razvpitega islamskega terorista Osame Bin Ladna izrazili upanje, da se po svetu odslej ne bodo širili še večji izbruhi sovraštva. Bin Laden je nosil najtežjo odgovornost za razkol in sovraštvo med ljudstvi, kar je povzročilo smrt nepregledne množice ljudi, je v izjavi za časnikarje včeraj pojasnil vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Bin Laden je za svoje cilje izrabljal vero.

Kljub temu pa smrt človeka za kristjana nikoli ni razlog za veselje. Dosti pomembneje je, da razmislimo o veliki odgovornosti posameznika pred Bogom in pred soljudmi, je še pojasnil p. Lombardi.

Kristjani v Pakistanu pa se po Bin Ladnovi smrti bojijo maščevalnih napadov talibanskih skrajnežev in Al-Kaidinih terorističnih skupin. Kot je pred kratkim dejal upokojeni nadškof v mestu Lahore, Lawrence Saldanha, so tamkajšnji kristjani najbližji in ‘najpriročnejši’ cilj, ker je dosti težje napasti Združene države Amerike. Nadškof Saldanha je v pogovoru za azijsko katoliško agencijo UCANews izrazil upanje, da bi smrt vodje Al-Kaide dolgoročno privedla do zatona militantnega islamskega skrajništva v Pakistanu.

Tudi v sosednji Indiji se kristjani bojijo povračilnih ukrepov. Tamkajšnja Cerkev goreče moli, da Bin Ladnova smrt ne bi privedla do naraščanja nasilja in sovražnih napadov.

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh