Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil papežev božični program

Objava: 23. 12. 2011 / 11:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan objavil papežev božični program

Polnočnica na prvi sveti večer v baziliki sv. Petra, blagoslov mestu in svetu (Urbi et orbi) na božični dan in slovesna sveta maša na svetovni dan miru, 1. januarja, predstavljajo vrhunec praznovanj na programu svetega očeta med prihajajočimi prazniki.

Polnočnica na prvi sveti večer v baziliki sv. Petra, blagoslov mestu in svetu (Urbi et orbi) na božični dan in slovesna sveta maša na svetovni dan miru, 1. januarja, predstavljajo vrhunec praznovanj na programu svetega očeta med prihajajočimi prazniki. Kot so v začetku tedna sporočili iz Vatikana, bo papež Benedikt XVI. sveto mašov v spomin Kristusovega rojstva daroval jutri, 24. decembra, ob 22. uri v vatikanski baziliki sv. Petra. V nedeljo, na božični dan, bo prebral svojo božično poslanico in podelil praznični blagoslov mestu in svetu.

Na Silvestrov večer bo Benedikt XVI. ob 17. uri v baziliki sv. Petra vodil večerno zahvalno bogoslužje ob zaključku koledarskega leta. Slovesna sveta maša 1. januarja 2012, na praznik Marije, svete Božje matere, se bo pričela ob 9.30 v Petrovi baziliki. Istega dne obhajamo tudi svetovni dan miru, ki bo tokrat potekal pod geslom ‘Vzgoja mladih za pravičnost in mir’.

6. januarja, na praznik Gospodovega razglašenja, bo sveti oče ob 9.30 pričel z bogoslužjem, med katerim bo dvema novima vatikanskima veleposlanikoma podelil škofovsko posvečenje. Gre za Američana Charlesa Johna Browna, ki Sveti sedež trenutno zastopa na Irskem, in Poljaka Mareka Solczynskega, apostolskega nuncija v Gruziji in Armeniji. Dva dni kasneje, v nedeljo, 8. januarja, bo Benedikt XVI. v Sikstinski kapeli nekaj otrokom podelil zakrament svetega krsta.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh