Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan objavil temo poslanice za svetovni dan miru 2022

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 14. 11. 2021 / 12:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.11.2021 / 14:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan objavil temo poslanice za svetovni dan miru 2022
Papež se tokrat ukvarja z vprašanji, ki se dotikajo solidarnosti med generacijami in vere v skupno prihodnost v miru FOTO: Vatican Media

Vatikan objavil temo poslanice za svetovni dan miru 2022

Poslanica papeža Frančiška za 55. svetovni dan miru, ki ga bomo obhajali 1. januarja 2022, se tokrat posveča različnim vidikom vzgoje in dela.

Tema poslanice je »Vzgoja, delo in medgeneracijski dialog: orodja za izgradnjo trajnega miru«, so po navedbah spletnega portala Vatican News včeraj sporočili iz vatikanskega Dikasterija za služenje celostnemu človeškemu razvoju.

Papež se želi v poslanici dotakniti tudi prispevka vlad za dosego obzorja miru.

Vprašanja, s katerimi se tokrat ukvarja papež, se dotikajo solidarnosti med generacijami in vere v skupno prihodnost v miru. Sveti oče se želi dotakniti tudi prispevka vlad za dosego obzorja miru.

Trije konteksti

Omenjeni vatikanski dikasterij je v svojem sporočilu še zapisal, da papež Frančišek v poslanici »prepoznava tri široke kontekste, ki se celostno spreminjajo, in ob tem predlaga inovativno branje, ki bo v skladu s potrebami trenutnega in prihodnjega časa, ter vsakega posameznika vabi, naj »prebira znamenja časov z očmi vere«, da bi smer teh sprememb zbudila nova in stara vprašanja, s katerimi se je prav in potrebno soočiti.

Vprašanja

Iz teh treh kontekstov, pojasnjuje pri Dikasteriju za služenje celostnemu človeškemu razvoju, se pojavljajo naslednja vprašanja:

  • Ali delo v svetu bolj ali manj zadovoljuje temeljne potrebe človeka po pravičnosti in svobodi?
  • Ali so generacije resnično solidarne druga do druge?
  • Ali verjamejo v prihodnost?
  • Ali vladam uspeva dosegati obzorje miru v tem kontekstu?

V Katoliški cerkvi svetovni dan miru 1. januarja obhajamo od leta 1968; to je obenem tudi praznik Marije, svete Božje Matere. Papež za ta dan vsako leto napiše poslanico, v kateri se ukvarja z določeno tematiko.

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh