Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan odobril blagoslov otroka v maternici

Objava: 10. 04. 2012 / 09:15
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan odobril blagoslov otroka v maternici

Prošnjo za odobritev je izdala Ameriška škofovska konferenca, ki želi poudariti dar otroka v maternici in vrednoto človekovega življenja pred rojstvom.

Vatikan je odobril objavo ‘Obreda za blagoslov otroka v maternici’, ki bo po navedbah Ameriške škofovske konference objavljen v angleškem in španskem jeziku. Kot je poročala katoliška agencija Zenit, bo besedilo izšlo v sklopu knjižice, ki jo bodo ameriške župnije prejele ob materinskem dnevu – tega v Ameriki letos obhajajo 13. maja.

Obred je odobrila Kongregacija za bogoslužje in disciplino zakramentov v Rimu, ameriški škofje in kardinali pa so ob tem izrazili svoje navdušenje. Omenjena kongregacija je odobritev potrdila na praznik Gospodovega razglašenja Mariji, kar so ameriški verniki označili za ‘posebej primeren datum, saj se tega dne spominjamo Marijinega “da” Gospodu in utelešenju Božjega otroka, ki je rešil svet’.

Ameriški škofje so blagoslov pripravili v podporo staršem, ki pričakujejo rojstvo otroka, v spodbudo župnijam, da bi za bodoče starše molili, kot priznanje dragocenega daru otroka v maternici, pa tudi za spoštovanje človeškega življenja v družbi. Blagoslov se lahko podeli v sklopu bogoslužja in tudi samostojno.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh