Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan odobril liturgične elemente neokatehumenata

Objava: 24. 01. 2012 / 09:18
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan odobril liturgične elemente neokatehumenata

Med posebnosti neokatehumenske liturgije med drugim sodi, da skupine svoja bogoslužja, ki pogosto trajajo več ur, obhajajo že v soboto zvečer v zaprtem krogu.

Vatikan je odobril določene liturgične elemente neokatehumenskega gibanja. Kot je poročal Radio Vatikan, je Sveti sedež oz. Papeški svet za laike minuli petek predstavil dekret, s katerim je odobril nekaj liturgičnih slovesnosti, ki so vsebovane v Katehetskem direktoriju Neokatehumenske poti in po svoji naravi niso določene z liturgičnimi knjigami Cerkve. Dekret je bil izdan po petnajstih letih natančnega preučevanja s strani Kongregacije za bogoslužje in za zakramente.

Papeški svet za laike je statut leta 1964 v Španiji ustanovljenega duhovnega gibanja odobril že maja 2008. Konec decembra 2010 je bil v soglasju s Kongregacijo za nauk vere potrjen tudi njihov Katehetski direktorij.

Med posebnosti neokatehumenske liturgije med drugim sodi, da skupine svoja bogoslužja, ki pogosto trajajo več ur, obhajajo že v soboto zvečer v zaprtem krogu. V preteklosti je bilo pogosto slišati očitek, da se neokatehumeni zadostno ne vključujejo v življenje krajevne cerkvene skupnosti, pač pa vodijo svoje lastno življenje. Papež Benedikt XVI. je celotno skupnost in njenega ustanovitelja Kika Arguella ponovno spodbudil, naj svoje dejavnosti izvajajo v soglasju s krajevnimi škofi.

Na fotografiji: Kiko Arguello (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh