Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan podpira ameriške škofe v protivladnih protestih

Za vas piše:
Kathpress, CNA/M.Š.
Objava: 19. 06. 2012 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan podpira ameriške škofe v protivladnih protestih

Škofje med 21. junijem in dnevom neodvisnosti, 4. julijem, prirejajo maraton prireditev za versko svobodo.

Apostolski nuncij v Washingtonu, nadškof Carlo Maria Vigano, je škofe v Združenih državah Amerike podprl v njihovem soočenju z vlado ameriškega predsednika Baracka Obame. Na srečanju z Ameriško škofovsko konferenco v Atlanti je nadškof Vigano tamkajšnjim cerkvenim voditeljem zagotovil vso podporo na področju verske svobode, kot je poročala ameriška katoliška agencija CNA. Pri tem se je apostolski nuncij skliceval na vzpodbudne izjave papeža Benedikta XVI.

Po navedbah CNA je šlo za prvo srečanje ameriških škofov, potem ko so pri ameriški vladi vložili že najmanj ducat pritožb proti predvideni spremembi zakona o zdravstvenem varstvu v okviru zdravstvene reforme. Spremembe naj bi delodajalce obvezovale, da svojim zaposlenim zagotavljajo zdravstveno zavarovanje in prevzamejo tudi stroške sredstev in posegov za načrtovanje družine. Mednje med drugim sodijo ukrepi, ki jih katoliška Cerkev zavrača, denimo umetna kontracepcija in sterilizacija.

Ta pravila naj sicer ne bi veljala za verske organizacije, upoštevati pa bi jih morala podjetja v lasti verskih organizacij, kot so denimo šole, bolnišnice, socialne službe in univerze. Škofje v tem vidijo kršenje temeljnih človekovih pravic. Ameriške vernike so pozvali k maratonu prireditev, ki naj bi trajal od 21. junija do dneva neodvisnosti, ki ga Američani obhajajo 4. julija.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh