Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan poglablja dialog z ateisti

Objava: 02. 11. 2011 / 09:48
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan poglablja dialog z ateisti

Kardinal Ravasi je pred assiškim molitvenim srečanjem za mir sprejel predstavnike neverujočih.

V Rimu se je minuli teden nadaljeval krog razprav 'Dvorišča za pogane', dialoga Vatikana s predstavniki ateizma. Poleg predsednika Papeškega sveta za kulturo, kardinala Gianfranca Ravasija, so se razprave udeležili tudi vsi predstavniki neverujočih, povabljeni na assiško molitveno srečanje za mir, ki ga je papež Benedikt XVI. minuli četrtek sklical v rojstnem kraju sv. Frančiška. Kot je poročal vatikanski časnik 'L'Osservatore Romano', so skupino neverujočih predstavljali nekdanji predsednik avstrijske Komunistične partije Walter Baier, bolgarska psihoanalitičarka Julia Kristeva in filozofi Anthony Grayling iz Velike Britanije, Guillermo Hurtado iz Mehike ter Remo Bodei iz Italije.

Med srečanjem z naslovom 'Verni in neverni v luči izzivov moderne' so predstavili tudi knjigo 'Dvorišče za pogane' z eseji kardinala Ravasija, Julije Kristeve in drugih avtorjev. V letošnji pomladi je 'Dvorišče za pogane' prvikrat slovesno zasedalo v Parizu, na sedežu UNESCA. Sredi oktobra so se predstavniki Vatikana in neverujočih sestali na dvodnevnem zasedanju v romunski prestolnici Bukarešti.

Projekt 'Dvorišče za pogane' je nastal po zamisli papeža Benedikta XVI., ki je v svojem nagovoru ob božičnem sprejemu za rimsko kurijo leta 2009 izrekel svojo globoko željo po poglobljenem dialogu s predstavniki ateizma.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh