Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan pohvalno o cerkvenih prizadevanjih za mikrokredite v Indiji

Objava: 01. 06. 2011 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan pohvalno o cerkvenih prizadevanjih za mikrokredite v Indiji

Benedikt XVI. je zadovoljen z razvojnim in človekoljubnim delovanjem Cerkve na številnih družbenih področjih.

Papež Benedikt XVI. je pohvalil prizadevanja katoliške Cerkve v Indiji za podeljevanje malih kreditov. S spodbujanjem mikrokreditov so cerkveni upniki prispevali k temu, da si reveži v deželi lahko pomagajo sami, je papež povedal v nagovoru indijskim škofom, ki jih je minuli ponedeljek sprejel v Vatikanu.

Benedikt XVI. je izrekel pohvalo razvojnemu in človekoljubnemu delovanju Cerkve na številnih družbenih področjih, kot so denimo šolstvo, sirotišnice in zdravstvene ustanove. Posebej v šolah mlade pripadnike vseh verstev pripravljajo na to, da bi se znali sami zavzeti za pravičnejšo in mirnejšo družbo. Indijski škofje so v minulih dneh Vatikan obiskali v okviru svojega rednega ad limina srečanja s svetim očetom.

Katoliške družine v Indiji je papež pozval, naj zgledno živijo v medsebojni ljubezni, spoštovanju in podpori. Takšno vedenje poživlja človeške odnose na vseh ravneh, katoliške družine pa lahko na ta način prispevaju k splošnemu dobremu za celotno indijsko družbo. Trenutno je v Indiji še precej skušnjav, ki ogrožajo ‘enotnost, skladnost in nedotakljivost’ družine, je dejal Benedikt XVI. Dobra priprava na zakon pa lahko pripomore, da bodo katoličani v Indiji ‘žive priče prastare cerkvene modrosti’, povezane z zakonom, družino in odgovornim odnosom do spolnosti.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh