Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan predstavlja revijo za ženske

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 05. 2016 / 08:15
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:29
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan predstavlja revijo za ženske

Vatikan predstavlja revijo za ženske

»Ženske - Cerkev - svet« - 40-stranska mesečna priloga L'Osservatoreja z duhovnimi in svetopisemskimi poudarki.

V Vatikanu bodo pričeli izdajati svojo revijo za ženske. Dosedanja priloga papeškega časnika L'Osservatore Romano z naslovom »Ženske – Cerkev – svet« bo odslej izhajala kot mesečna revija v obsegu 40 strani. Prvo številko na temo »Obiskanja device Marije« so včeraj predstavili v Vatikanu. Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je revijo označil kot »dobro navado: prisluhniti, kaj imajo ženske povedati«. Cerkev veliko izgubi, če ne prisluhne glasu žensk, je prepričan kardinal.



Prilogo vatikanskega časnika z objavo oglasov delno financira italijanska pošta. Revijo bodo raznašali skupaj z dnevnikom L'Osservatore in njegovimi tedenskimi prilogami, po napovedih direktorja omenjenega časnika pa naj bi dosegla naklado v višini od 18.000 do 20.000 izvodov.



Vsebinski poudarki so namenjeni duhovnim in svetopisemskim temam, zanje bodo skrbele redovnice v samostanu Bose na severu Italije. Pobuda za lastno publikacijo, namenjeno ženskam, je po besedah direktorja leta 2012 prišla s strani papeža Benedikta XVI. (2005-2013), ki je izrazil željo po večji prisotnosti žensk v medijih.

Glavna urednica revije, rimska zgodovinarka Lucetta Scaraffia, je poudarila, da ženske na Cerkev gledajo drugače, med drugim je opozorila na vlogo laikinj pri ustanavljanju novih skupnosti v Afriki. Scaraffiejeva je prepričana, da bo nova revija nudila »veliko pozitivnega«. Snovalci vsebine so k pogovoru za revijo povabili tudi papeža Frančiška, ki pa se na prošnjo še ni odzval.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh