Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan uvaja pilotski projekt o ocenjevanju zaposlenih

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 26. 07. 2021 / 10:48
Oznake: Cerkev, Vatikan
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 26.07.2021 / 11:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan uvaja pilotski projekt o ocenjevanju zaposlenih
Projekt bodo sprva izvajali le v nekaterih izbranih uradih, pozneje pa ga nameravajo razširiti na vse osebje v Vatikanu FOTO: Vatican Media

Vatikan uvaja pilotski projekt o ocenjevanju zaposlenih

V Vatikanu so začeli izvajati pilotski projekt za ocenjevanje svojih zaposlenih: omenjeno pobudo udejanjajo pod okriljem vatikanskega Tajništva za ekonomijo.

Kot poročanje italijanskih medijev povzemajo pri avstrijskem Kathpressu, so v okviru projekta vsi vodje dikasterijev in drugih ustanov Svetega sedeža prejeli »Formular za oceno in samooceno sodelavcev«, kajti, kot v spremljevalnem pismu pojasnjujejo na omenjenem tajništvu, »nujno potrebno je, da dobimo celoten pregled nad ravnijo učinkovitosti v vatikanskih uradih«.

Nujno potrebno je, da dobimo celoten pregled nad ravnijo učinkovitosti v vatikanskih uradih.

Projekt naj bi sprva izvajali le v nekaterih izbranih uradih, pozneje pa ga nameravajo razširiti na vse osebje v Vatikanu. Vsak zaposleni bo na podlagi formularja podrobno ocenjen v kategorijah učinkovitost in metodika, pristojnost, vedenje na delovnem mestu ter odnos do delovnih kolegov. 

Lestvica ocen obsega pet točk, od »nezadovoljivega« do »odličnega«. Celostna ocena posameznega zaposlenega bo izdelana tudi na podlagi samovrednotenja lastnega dela.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh