Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan: v letu 2015 58 kraj in 64 prometnih nesreč

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 09. 02. 2016 / 10:32
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan: v letu 2015 58 kraj in 64 prometnih nesreč

Lansko leto aretiranih 53 oseb, osem jih je končalo v zaporu.

V preteklem letu se je v Vatikanu zgodilo 58 kraj in 64 prometnih nesreč, izdanih pa je bilo 88 lističev z globo. 53 oseb je bilo aretiranih, osem jih je končalo v zaporu. Vse to je razvidno iz poročila, ki ga je minuli konec tedna ob začetku novega sodnega leta v Vatikanski državi predstavil vatikanski tožilec Gian Piero Milano. Poleg tega so bili zabeleženi še trije poskusi prevare ter neznano število hekerskih napadov in drugih oblik spletnega kriminala, v zvezi s čimer je ukrepalo vatikansko pravosodje.



Njegovi predstavniki so se borili tudi proti nepravilnostim na gospodarskem in finančnem področju. Finančni nadzorni odbor AIF je prejel 350 prijav sumljivega ravnanja, delno tudi v sodelovanju z oblastmi drugih držav, kot je pojasnil Milano. V vrsti primerov so bili sumljivi računi »zamrznjeni« ali pa denar umaknjen, vse skupaj v višini okoli 11 milijonov evrov.

Med naloge vatikanske žandarmerije po novem sodi tudi nadzor nad vnašanjem in odnašanjem denarja na državni meji. Na dan opravijo okoli 30 tovrstnih preverjanja, leta 2015 jih je bilo skupaj 11.000. Ti ukrepi so bili uvedeni zaradi večje preglednosti na finančnem področju, Vatikan pa se je s tem prilagodil medenarodnim predpisom za boj proti pranju denarja in financiranju terorizma.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh