Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan vendarle brez olimpijskih iger

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 08. 2015 / 06:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan vendarle brez olimpijskih iger

Morebitno prizorišče za tekme iz lokostrelstva bo potrebno urediti na ozemlju Italije.

Ob morebitni izvedbi olimpijskih iger v Rimu leta 2024 Vatikan vendarle ne bo prizorišče športnih tekmovanj. Ugibanja, da naj bi v Vatikanskih vrtovih priredili tekme iz lokostrelstva, je predsednik Italijanskega olimpijskega odbora, Giovanni Malago, dokončno ustavil. Ker je Vatikan središče katoliške Cerkve, na njegovem ozemlju ni mogoče prirejati tovrstnih tekmovanj, je po navedbah tujih agencij Malago minuli konec tedna dejal med srečanjem mednarodnih športnih funkcionarjev v Kuala Lumpurju.



»Ne bi bilo prav, če bi Vatikan vključili v olimpijsko kandidaturo«, je Malago pojasnil v pogovoru s predstavniki medijev. Rim želi v oglaševanje pred izborom prizorišča olimpijskih iger 2024 pritegniti vse veroizpovedi. »Muslimani, judje, katoličani, vsi bodo sodelovali v projektu«, je dejal italijanski športni funkcionar.

Prizorišče olimpijskih iger 2024 bo znano šele čez dve leti. Do sredine letošnjega septembra so še mogoče uradne prijave, poleg Rima pa med možne kandidate doslej sodijo še Budimpešta, Hamburg in Pariz.

Med olimpijskimi igrami leta 1960 v Rimu so bila prizorišča za nekatere vodne športe urejena na Albanskem jezeru pri papeški letni rezidenci v Castelgandolfu. Kraj ima danes v svojem grbu tudi pet olimpijskih krogov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh