Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan za leto 2013 načrtuje pavilijon na Beneškem bienalu

Objava: 11. 07. 2011 / 08:45
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan za leto 2013 načrtuje pavilijon na Beneškem bienalu

Predsednik Papeškega sveta za kulturo, kardinal Ravasi, napoveduje umetniško predstavitev prvih enajst poglavij prve Mojzesove knjige, Geneze.

V Vatikanu načrtujejo, da se bodo leta 2013 na Beneškem bienalu predstavili z lastnim pavilijonom. Minuli teden se je v ta namen prvič sestala posebna komisija, ki bo odgovorna za pripravo pavilijona, je sporočil predsednik Papeškega sveta za kulturo, kardinal Gianfranco Ravasi. Imen udeležencev kardinal zaenkrat še ni navedel, saj bodo k sodelovanju povabili še druge strokovnjake.

Na bienalu naj bi umetniško predstavili prvih enajst poglavij prve Mojzesove knjige, Geneze, pri čemer bodo obravnavali pomembne teme, kot so denimo odnos med dobrim in zlim, stvarjenje, nasilje, vesoljni potop, zatiranje, pa tudi rojstvo umetnosti. Mišljeno je, da bi z vsake izmed petih celin izbrali po dva umetnika, je poudaril kardinal Ravasi, izmed katerih naj bi bil eden že uveljavljen, drugi pa manj znan, vendar izviren v svojem ustvarjanju.

Oblikovanje vatikanskega razstavnega pavilijona želijo v Vatikanu zaupati švicarskemu arhitektu Mariu Botti, ki je svoj osnutek predstavil kot nekakšen otok v laguni s pristaniščem. Kot je povedal kardinal Ravasi, je bil sicer zanimiv tudi predlog španskega arhitekta Santiaga Calatrave. Kardinal je še pojasnil, da bo načrtovani pavilijon predstavljen v vesoljni pristojnosti Svetega sedeža in ne Vatikana kot državne institucije.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh