Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan zanika ugibanja o bogoslužni reformi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 07. 2016 / 09:06
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:30
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikan zanika ugibanja o bogoslužni reformi

Britanski »Catholic Herald« je po predavanju kardinala Sarahja ugibal o »reformi reforme« koncila.

Vatikan je zanikal ugibanja, da naj bi katoliški duhovniki odslej znova maševali s hrbtom obrnjenim proti vernikom. Rimski misal iz leta 1970, ki predpisuje, da je duhovnik obrnjen proti občestvu, je še vedno v veljavi, je v včerajšnji izjavi za javnost poudaril vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi. Za papeža Frančiška ostaja misal, izdan po bogoslužni reformi Pavla VI., priznani način izvajanja obreda. Izredna oblika starega obreda, ki jo je dopustil Benedikt XVI., ne bo nadomestila dosedanjega načina maševanja. Spremembe bogoslužja, ki so jo mediji napovedali za letošnji advent, torej ne bo, je zatrdil p. Lombardi.



Vatikan se je s tem odzval na poročilo britanskega časnika Catholic Herald. Prefekt vatikanske Kongregacije za bogoslužje, kardinal Robert Sarah, naj bi na bogoslužnem kongresu v Londonu izjavil, da si želi vrnitev maševanja v smeri vzhoda, ob tem pa se je skliceval tudi na željo papeža Frančiška.

Izjave kardinala Sarahja naj bi bile napačno interpretirane, je zapisano v vatikanski izjavi za javnost. Izrazu »reforma reforme« se je morda bolje izogibati, ker lahko privede do številnih nesporazumov, je še pojasnil p. Lombardi.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh