Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikan znova podaljšal možnost popolnega odpustka

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 29. 10. 2021 / 17:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.10.2021 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikan znova podaljšal možnost popolnega odpustka
Popolne odpustke je sicer praviloma mogoče prejeti z obiskom pokopališč med 1. in 8. novembrom ter z obiskom bogoslužja na praznik vernih rajnih FOTO: Tatjana Splichal

Vatikan znova podaljšal možnost popolnega odpustka

Vatikan je zaradi možnosti širjenja okužb z novim koronavirusom podobno kot lansko leto tudi tokrat podaljšal popolni odpustek za verne rajne za ves mesec november.

Apostolska penitenciarija je odlok za podaljšanje iz preteklega leta uveljavila tudi za letošnje leto, poroča spletni portal Vatican News. Vzrok za podaljšanje je vnovična prošnja vsem vernikom, naj se izogibajo množičnih druženj v cerkvah in na pokopališčih, tudi tokrat na željo številnih škofov vesoljne Cerkve. Odlok je podpisal kardinal Mauro Piacenza, veliki penitenciarij.

Vzrok za podaljšanje je vnovična prošnja vsem vernikom, naj se izogibajo množičnih druženj v cerkvah in na pokopališčih.

Lani je bil prejem popolnega odpustka priznan tudi tistim katoličanom, ki zaradi starostnih ali zdravstvenih razlogov ali pa zaradi omejitve gibanja niso mogli zapustiti svojih domov. Vatikan je takrat zaradi epidemije uvedel tudi velikodušnejša pravila za prejem zakramenta sprave, ki je potreben za popolni odpustek.

Popolne odpustke je sicer praviloma mogoče prejeti z obiskom pokopališč med 1. in 8. novembrom ter z obiskom bogoslužja na praznik vernih rajnih.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh