Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska banka zagovarja odpustitev vodilnega sodelavca

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 12. 2017 / 08:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:38
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska banka zagovarja odpustitev vodilnega sodelavca

»Normalno in naravno dogajanje v poslovodstvu.«

Vatikanska banka IOR nedavno nenadno odpustitev enega svojih vodilnih sodelavcev zagovarja kot upravičeno ter kot »normalno in naravno dogajanje v poslovodstvu«. Medijska poročila o tem primeru naj bi vsebovala številne nepravilnosti. Banka sama ni želela objaviti podrobnosti zgolj zato, ker je želela zaščititi vse prizadete, so ob koncu tedna sporočili z IOR.



Sredi minulega tedna je v javnost prišla vest, da je vatikansko banko nekaj dni pred tem zapustil pomočnik glavnega direktorja, Giulio Mattietti. Ker položaj namestnika direktorja ni zaseden že dve leti, je Mattietti dejansko veljal za »drugega moža« banke, za glavnim direktorjem Gianom Francom Mammijem. Oba je konec leta 2015 imenoval papež Frančišek. Vatikan je odpustitev Mattiettija potrdil šele po poizvedovanju medijev.

Napoved je sprožila številna ugibanja v italijanskih medijih. Podatka, da je Vatikan zaradi nepravilnosti sprožil pravni postopek proti Mattiettiju, vatikanski tiskovni urad ni ne potrdil ne zanikal. V sporočilu vatikanske banke je zapisano, da inštitut »sledi začrtani smeri prenove, v skladu s programom in brez obotavljanja«, po predpisih pristojnih vodstvenih in nadzornih organov.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh