Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska bolnišnica odločno zanika lažne novice

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 19. 08. 2021 / 07:26
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.08.2021 / 07:38
Ustavi predvajanje Nalaganje
Vatikanska bolnišnica odločno zanika lažne novice
»Cepljenje je še vedno najučinkovitejše in najvarnejše orožje, ki tudi otroke ščiti pred najhujšimi posledicami koronavirusne bolezni« FOTO: Facebook/Ospedale Pediatrico Bambino Gesù

Vatikanska bolnišnica odločno zanika lažne novice

Rimska zdravstvena ustanova, ki sodi v pristojnost Svetega sedeža, je v objavi na svojem Facebook profilu odločno zanikala lažne novice, ki se širijo o dogajanju v tej ustanovi.

Po družbenih omrežjih je namreč zaokrožila vest o domnevni smrti treh otrok na kliniki, ki naj bi umrli kmalu po cepljenju proti koronavirusni bolezni. Kot po navedbah spletnega portala Vatican News sporočajo iz bolnišice Bambino Gesù, so te novice povsem izmišljene.

»Prejeli smo poročila o povsem napačnih informacijah, ki krožijo po Facebooku in drugih družbenih omrežjih,« se začne objava otroške klinike na njenem Facebook profilu. Izmišljena novica se nanaša na smrt treh mladostnikov, ki naj bi na kliniki Deteta Jezusa umrli po prejemu cepiva proti koronavirusni bolezni.


»Informacija je povsem neutemeljena, ostaja pa velika odgovornost za objavo in širjenje te neresnice,« se nadaljuje objava. Zato je vodstvo bolnišnice dogajanje že prijavilo pristojnim službam na Facebook omrežju ter obenem o tem obvestilo svoj pravni oddelek.

V naši bolnišnici po cepljenju doslej še ni prišlo do opaznejših nezaželenih stranskih učinkov.

»V naši bolnišnici po cepljenju doslej še ni prišlo do opaznejših nezaželenih stranskih učinkov,« poudarja vodstvo vatikanske klinike. »Cepljenje – to želimo ob tej priložnosti še enkrat poudariti – je še vedno najučinkovitejše in najvarnejše orožje, ki tudi otroke ščiti pred najhujšimi posledicami koronavirusne bolezni.«

Ob koncu se pristojni na kliniki Bambino Gesù zahvaljujejo vsem, »ki so te lažne novice prijavili«.

Kupi v trgovini

Kje je Bog v času koronavirusa?
Družbena vprašanja
11,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh