Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanska založba častni gost na knjižnem sejmu

Objava: 12. 04. 2011 / 07:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanska založba častni gost na knjižnem sejmu

Na mednarodnem knjižnem sejmu v Dominikanski republiki prvič v vlogi častnega gosta tudi Sveti sedež.

Vatikan se bo prihodnji mesec prvič znašel v vlogi častnega gosta na mednarodnem knjižnem sejmu. Od 4. do 22. maja letos bo sodeloval na mednarodnem knjižnem sejmu v prestolnici Dominikanske republike, Santo Domingu. Kot je minuli konec tedna sporočil kardinal Gianfranco Ravasi, predsednik Papeškega sveta za kulturo, bo ob odprtju sejma udeležencem svoje sporočilo preko video posnetka prenesel tudi papež Benedikt XVI.

Vatikanska založba bo po lastnih navedbah na sejmu zastopana z več kot petnajst tisoč izvodi knjig o umetnosti in zgodovini Vatikana ter o cerkvenem verskem nauku. Obenem bo Sveti sedež na tristo kvadratnih metrih površine predstavil fotografije del, ki jih hranijo v Vatikanskih muzejih, knjižnici in v skrivnih arhivih. Kardinal Ravasi je napovedal, da se bo teden dni trajajočega programa v vatikanskem paviljonu na knjižnem sejmu udeležil tudi sam.

Na sejmu se bodo poleg vatikanske založbe predstavili tudi Radio Vatikan in različni vatikanski uradi ter vatikanska zvezdarna. Vatikanska založba se že več let z lastnimi razstavnimi prostori udeležuje knjižnih sejmov v Frankfurtu, Los Angelesu in Chicagu. Po besedah kardinala Ravasija bo tokrat prvič častni gost na tovrstni prireditvi.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh