Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanske posebne znamke z Devico Orleansko in ob svetovnem srečanju družin

Za vas piše:
Kathpres/M.Š.
Objava: 14. 05. 2012 / 07:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanske posebne znamke z Devico Orleansko in ob svetovnem srečanju družin

Vatikanska pošta bo dve znamki namenila tudi svetovnemu evharističnemu kongresu v Dublinu.

Vatikanska pošta je minuli petek predstavila štiri posebne izdaje znamk o aktualnih cerkvenih dogodkih. Ob VII. svetovnem dnevu družin med 30. majem in 3. junijem v Milanu bo izšla znamka v nominalni vrednosti 1,50 evra. Znamka prikazuje petčlansko družino, ki stoji pred milansko stolnico. Evharističnemu kongresu sredi junija v Dublinu sta posvečeni dve znamki. V počastitev države gostiteljice je na eni upodobljen keltski križ, ta bo izšla v nominalni vrednosti 75 centov, na drugi v vrednosti enega evra pa je podoba keliha iz Ardwacha.

Ob šeststoti obletnici rojstva francoske narodne junakinje in svetnice Ivane Orleanske bo vatikanska pošta izdala posebno znamko v vrednosti 75 centov. Ta bo na voljo tudi v zvežčiču osmih znamk. Znamka, ki prikazuje 'sveto devico' na miniaturi, naslikani dvajset let po njeni smrti, bo izdana v sodelovanju s francosko pošto.

Obenem pa bodo v Vatikanu izdali tudi dve vatikanski evropski znamki. Na eni bo upodobljena kupola bazilike svetega Petra, na drugi pa alabastrno okno z vatikanske bazilike, ki prikazuje Svetega Duha. Obe znamki bosta izdani z nominalno vrednostjo 75 centov.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh