Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski državni tajnik Bertone pohvalno o novi italijanski vladi

Objava: 18. 11. 2011 / 09:01
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski državni tajnik Bertone pohvalno o novi italijanski vladi

'To je dobra ekipa, ki ji želim uspešno delo'; Italijanska škofovska konferenca in Sveti sedež še brez uradnega stališča.

Vatikanski državni tajnik Tarcisio Bertone je izrazil pohvalo novi italijanski vladi premierja Maria Montija. 'To je dobra ekipa, ki ji želim uspešno delo,' je po navedbah italijanskega časnika 'Corriere della Serra' dejal kardinal Bertone in dodal, da je vlada dobro opremljena za težko nalogo, s katero se mora soočiti.

Vatikanski državni tajnik je svoje mnenje o novi italijanski vladi izrazil na tiskovni konferenci ob predstavitvi papeževe knjige o Jezusu v osrednjeitalijanskem mestu Urbinu, Italijanska škofovska konferenca in Sveti sedež pa zaenkrat še nista podala uradnega stališča o menjavi v državnem vrhu.

Med Cerkvi naklonjenimi katoličani ima nova vlada sodeč po raziskavah precejšnjo podporo, saj ji je naklonjenih kar 88% dejavnih vernikov. V kabinetu premierja Montija, ki je prisegel minulo sredo, je šestnajst ministrov, izmed katerih sta dva ugledna predstavnika 'katoliške scene' v Italiji: Andrea Riccardi, ustanovitelj skupnosti sv. Egidija, naj bi kot minister skrbel za mednarodno sodelovanje in povezovanje, Lorenzo Ornaghi, predsednik katoliške univerze v Milanu, je po novem minister za kulturo.

Tudi minister za zdravje, Renato Balduzzi, minister za infrastrukturo Corrado Passera, pravosodna ministrica Paola Severino, minister za izobraževanje Francesco Profumo in nekateri drugi člani vlade so tesno povezani s katoliško Cerkvijo.

Na fotografiji: novi italijanski premier Mario Monti (Wikipedia)

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh