Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski generalni vikar »že vajen papeževih presenečenj«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 09. 09. 2015 / 07:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:25
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski generalni vikar »že vajen papeževih presenečenj«

Kardinal Comastri: Frančišek je naročil ureditev dveh stanovanj za begunce.

Papež Frančišek je s svojim pozivom k sprejemu beguncev v župnijah očitno presenetil tudi svoje najožje sodelavce. »To nas je precej presenetilo, toda pri papežu Frančišku smo presenečenj že vajeni«, je včeraj v pogovoru za Radio Vatikan dejal kardinal Angelo Comastri, generalni vikar za Vatikansko državo in skrbnik bazilike sv. Petra. Frančišek je minulo nedeljo med opoldansko molitvijo angelovega češčenja vse župnije, samostane in druge cerkvene ustanove v Evropi pozval, naj vsaj eni begunski družini priskrbijo streho nad glavo.



Vatikanski generalni vikar je še dejal, da je Frančišek izrazil željo po ureditvi dveh cerkvenih stanovanj za begunce v bližini Vatikana. Družini, ki bosta bivali v njih, naj bi »tako rekoč živeli v senci papeževe očetovske ljubezni«, je pojasnil kardinal. Vatikanske ustanove naj bi poskrbele tudi za zdravniško oskrbo, da »breme ne bo padlo na ramena države Italije«.

»Nekaj dni« bo trajalo, preden bosta stanovanji dokončno pripravljeni za sprejem begunskih družin, je povedal kardinal Comastri. V načrtu je nastanitev dveh petčlanskih družin, najprimernejši pa s pomočjo Karitas trenutno iščejo v Agrigentu in na Lampedusi. Takoj, ko bosta prišli v Rim, bosta obe župniji v Vatikanski državi, župnija sv. Ane in župnija sv. Petra, »stopili v akcijo in poskrbeli za nešteto drobnih materialnih potreb, ki jih ima vsaka družina«, je za Radio Vatikan še povedal italijanski kardinal.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh