Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Vatikanski koncert z reveži v prvi vrsti

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 05. 2015 / 13:43
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:23
Ustavi predvajanje Nalaganje

Vatikanski koncert z reveži v prvi vrsti

Dobrodelnega koncerta so se brezplačno udeležili številni brezdomci v Vatikanu.

S posredovanjem papeža Frančiška je med dobrodelnim koncertom v Vatikanu v prvih vrstah sedelo več deset brezdomcev in revežev. Naslov dobrodelnega koncerta v vatikanski dvorani za avdience minuli četrtek je bil »Z revnimi za revne«, priredila pa ga je vatikanska ustanova za apostolske nabirke. Vstop je bil prost, obiskovalci pa so bili povabljeni, naj prostovoljno darujejo v dobrodelne namene. Izkupiček koncerta naj bi uporabili za potrebe ubogih v Rimu.



Gostje so prisluhnili orkestru »Giuseppe Verdi« iz Salerna pod vodstvom Caniela Orena in zboru rimske škofije. Na programu so bila dela njihovega vodje Marca Frisine. Prve vrste, pred kardinali in škofi, so prireditelji rezervirali za brezdomce in uboge.

Po končanem koncertu so vsi potrebni prejeli nakupovalno vrečo z živili. Koncert so v Vatikanu priredili ob 750-letnici rojstva italijanskega narodnega pesnika Danteja Alighierija (1265-1321).

Papež Frančišek je pokrovitelje in prireditelje koncerta minulo sredo sprejel v avdienco. Sam se koncerta ni udeležil. Usoda rimskih brezdomcev je Frančišku prav posebej pri srcu. Na Trgu sv. Petra je zanje dal namestiti prhe in urediti brezplačni frizerski salon, skupina brezdomcev pa je bila nedavno deležna posebnega vodenja skozi Vatikanske muzeje in Sikstinsko kapelo.

Vir: Kathpress
Foto: www.teatroverdisalerno.it

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh