Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot polovica kristjanov je že zapustila Alep

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 08. 2016 / 09:33
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:31
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več kot polovica kristjanov je že zapustila Alep

Krajevni škof: ljudje ne zdržijo zaradi negotovosti in revščine.

Po besedah krajevnega katoliškega škofa v Alepu je od začetka vojnih spopadov mesto zapustila že več kot polovica kristjanov. Ljudje se izseljujejo, »ker ne zdržijo negotovosti in revščine«, je v telefonskem pogovoru za Radio Vatikan pred dnevi dejal kaldejski katoliški škof Antoine Audo. Množično izseljevanje kristjanov je označil kot »velik problem za Cerkev«.



Že več dni so deli Alepa pod nadzorom vladnih čet brez elektrike in vode, je pojasnil škof Audo. Nujno potrebna je politična rešitev pod vodstvom Združenih narodov, ki so za oblegano mesto zahtevali začasno premirje iz človekoljubnih razlogov. V nekdanji gospodarski prestolnici je dva milijona ljudi odrezanih od osnovne oskrbe.

Krivdo za nastali položaj škof pripisuje »skrajnežem, ki se žal bojujejo v imenu islama in dobivajo podporo od zunaj«. Prizadevajo si, da bi »uničili Sirijo, vendar jim to ne uspe«, je dejal škof Audo. Obenem je k ukrepanju odločno pozval tudi mednarodno skupnost. Ta bi morala »pred svojo vestjo in pred Bogom« odgovoriti na vprašanje, »zakaj uničuje Sirijo«.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh