Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več kot polovici Afganistancev pozimi grozi akutna lakota

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 25. 10. 2021 / 18:00
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 25.10.2021 / 13:32
Ustavi predvajanje Nalaganje
Več kot polovici Afganistancev pozimi grozi akutna lakota
To zimo bo na milijone Afganistancev prisiljenih izbirati med selitvijo ali stradanjem FOTO: Vatican Media

Več kot polovici Afganistancev pozimi grozi akutna lakota

Približno 22,8 milijona Afganistancem, kar je več kot polovica prebivalcev te države, pozimi grozi akutno pomanjkanje hrane, zato bo že tako nestabilna država v primežu ene najhujših humanitarnih kriz na svetu.

Kot so po navedbah STA danes sporočili Združeni narodi, bo to zimo »na milijone Afganistancev prisiljenih izbirati med selitvijo ali stradanjem, razen če lahko okrepimo našo pomoč za reševanje življenj«.

David Beasley, izvršni direktor Svetovnega programa za hrano (WFP), opozarja, da je prehranska kriza v Afganistanu že resnejša od krize v Siriji in Jemnu. V še obupnejšem položaju kot Afganistan je le Demokratična republika Kongo.

Afganistan je trenutno prizorišče ene najhujših humanitarnih nesreč na svetu FOTO: Vatican Media

Po Beasleyevih besedah je Afganistan trenutno prizorišče ene najhujših humanitarnih nesreč na svetu, če ne celo najhujše: »Odštevanje do katastrofe je v teku in če ne ukrepamo zdaj, se bomo soočili s popolno katastrofo.«

Afganistan je uničen zaradi več kot štiri desetletja trajajočih sporov.

Afganistan je uničen zaradi več kot štiri desetletja trajajočih sporov, obenem pa trpi za posledicami globalnega segrevanja, ki je povzročilo hude suše v letih 2018 in 2021. Gospodarstvo v državi je zastalo, odkar so talibani avgusta prevzeli oblast, zaradi česar je mednarodna skupnost zamrznila pomoč, na katero se je Afganistan doslej močno zanašal.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh