Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več mladinske pastorale na medmrežju!

Objava: 09. 04. 2009 / 09:26
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več mladinske pastorale na medmrežju!

Kölnski pomožni škof Heiner Koch se zavzema za večjo prisotnost Cerkve v medijih in za nove oblike duhovne oskrbe. Po njegovih besedah moramo o veri vedno znova govoriti, svetovni splet, ki ga mladi ves čas uporabljajo, pa bi morala Cerkev izkoristiti za oznanjevanje.

Koch, ki je bil leta 2005 generalni tajnik Svetovnega dneva mladih v Kölnu, meni, da vera danes nikakor ni več ‘nekaj običajnega’. Zato je mlade najprej potrebno usmeriti na pot spreobrnjenja, kar zahteva ogromno truda. Možnosti za Cerkev pa Koch ne vidi le v medijih, ampak tudi v ‘mestni duhovni oskrbi’, v ponudbah časovno omejenih projektnih del za mlade, ali pa v namenskem nagovarjanju tistih, ki so skrenili s poti.

Tudi oblike klasične pastorale, kot sta denimo oskrba bolnikov ali pa spremljanje žalujočih ob smrti, ponujajo možnosti za dosego ljudi, ki so se oddaljili od Cerkve.

Pomožni škof je še povedal, da se mora Cerkev kot nosilka tradicije in kot ustanova boriti proti mnogoterim predsodkom. V družbi, ki se s strahovito naglico nenehno spreminja, ni nič več dokončno. Vse je postalo relativno in neobvezujoče. Namesto zakonskega življenja in dosmrtne zvestobe se ljudje poslužujejo ‘časovno neurejene poligamije’, moderno pa je tudi, da si ljudje sami ustvarijo ‘lepljenko religij’ s primesmi ezoterike, krščanstva in budizma. V tem primeru bi morala Cerkev postati verodostojna, pa tudi malce izzivalna pričevalka ‘pravega’ krščanstva.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh