Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Več tisoč kristjanov bo romalo k reki Jordan

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 01. 2019 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 10.01.2019 / 10:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

Več tisoč kristjanov bo romalo k reki Jordan

Slovesno bogoslužje bo 11. januarja obhajal nadškof Pierbattista Pizzaballa.

Katoliška cerkev v Jordaniji na slovesnosti praznika Jezusovega krsta znova pričakuje na tisoče romarjev iz različnih katoliških cerkva po deželi. Slovesnost na kraju Jezusovega krsta na bregu reke Jordan bo jutri, 11. januarja, obhajal vodja Latinskega patriarhata v Sveti deželi, nadškof Pierbattista Pizzaballa.


Leonardo Da Vinci: Jezusov krst

Med drugim naj bi bilo 19. romanje v znamenju molitve za stabilnost Jordanije ter mir in varnost na celotnem območju. Med gosti, ki se bodo udeležili slovesnosti, so poleg škofov in cerkvenih predstavnikov različnih veroizpovedi tudi veleposlaniki številnih držav.

Sporočilo kraja Jezusovega krsta vse vernike in romarje vabi, naj bodo solidarni do vseh ljudi in naj si prizadevajo za ozdravljenje ran, ki jih povzročajo sebičnost, brezbrižnost in skrajništvo. Odličen zgled za bratstvo in sožitje na tem območju je jordanski kralj Abdulah II. In celotna kraljeva družina.

Jordanska kraljeva hiša in državne oblasti so zgledno uredile kraj Jezusovega krsta – v zadnjih letih je bilo na območju Al-Maghtasa zgrajenih več cerkva, občutno izboljšana je tudi tamkajšnja infrastruktura. Po uradnih podatkih je lansko leto te kraje obiskalo 143.000 romarjev.

V večini držav praznik Jezusovega krsta v reki Jordan obhajamo na nedeljo po prazniku Gospodovega razglašenja, letos 13. januarja, jordanski katoličani pa ga tradicionalno praznujejo na drugi petek v januarju. Katoličani v Izraelu in Palestini bodo praznik Jezusovega krsta v nedeljo obhajali na kraju »Kasr al Jahud« na zahodnem bregu reke Jordan. S tem praznikom se zaključi obhajanje božičnega časa.

Vir: Kathpress
Foto: Pixabay

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh