Zapri
Iskanje

Večina ameriških škofov za dokument o prejemanju obhajila

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 06. 2021 / 08:29
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 23.06.2021 / 08:34
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Večina ameriških škofov za dokument o prejemanju obhajila

Večina ameriških škofov za dokument o prejemanju obhajila
Z dokumentom naj bi uredili podeljevanje obhajila katoliškim politikom.

Sveto obhajilo FOTO: Tatjana Splichal

Velika večina škofov v Združenih državah Amerike je potrdila pripravo dokumenta o evharistiji, s katerim naj bi uredili tudi podeljevanje svetega obhajila ameriškim katoliškim politikom, je v teh dneh poročal avstrijski Kathpress. Dokument naj bi določal, ali so tisti katoliški politiki, ki ne upoštevajo cerkvenega nauka, sploh vredni prejemati ta zakrament. Izid glasovanja je pokazal, da pripravo takšnega dokumenta podpira 168 ameriških škofov, 55 jih je glasovalo proti, pet pa se jih je glasovanja vzdržalo.

Večinski del Škofovske konference ZDA je vztrajal pri pripravi tovrstnega dokumenta, katerega cilj naj bi bil, da iz prejemanja svetega obhajila izključijo tiste katoliške politike, ki pri vprašanju splava zagovarjajo drugo pot kakor škofje. V javni razpravi gre predvsem za to, da bi drugemu katoličanu v Beli hiši, predsedniku Joeju Bidnu, in predsednici predstavniškega doma Kongresa ZDA, Nancy Pelosi, po lastnih navedbah prav tako dejavni katoličanki, preprečili prejemanje svetega obhajila zaradi njunega stališča do splava.

Škofje morajo zdaj dokument potrditi z najmanj dvotretjinsko večino, o tem pa bodo glasovali na jesenskem zasedanju škofovske konference v letošnjem novembru. Obstaja možnost, da bi se v razpravo vključil tudi Vatikan, ki že ves čas poziva k temeljitemu premisleku in škofe opozarja pred prenagljenimi odločitvami.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh