Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Večina preseljencev po svetu je kristjanov

Objava: 12. 03. 2012 / 07:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Večina preseljencev po svetu je kristjanov

Izsledki raziskave ameriškega inštituta Pew Forum so pokazali, da so prvo pribežališče krščanskih migrantov z vsega sveta Združene države Amerike.

Skoraj polovica vseh preseljencev na svetu je kristjanov, nekaj več kot četrtina pa muslimanov, so izsledki raziskave ameriškega inštituta Pew Forum, ki so jih minuli konec tedna objavili v Washingtonu. 49% ali sto šest milijonov izmed skupno dvesto štirinajstih milijonov migrantov po svetu pripada krščanski veri. Muslimani s 27% ali šestdesetimi milijoni oseb predstavljajo drugo največjo skupino. Najvišjo stopnjo preseljevanja znotraj posamezne verske skupnosti pa po statističnih podatkih sodeč beležijo med judi. 25% pripadnikov judovstva ne živi več v deželi, kjer so bili rojeni.

Visok delež kristjanov in muslimanov med preseljenci obenem odseva tudi razmerje velikosti posameznih verskih skupnosti po vsem svetu, je zapisano v poročilu raziskave ‘Faith on the Move’. Glede na delež kristjanov med svetovnim prebivalstvom – krščanstvu pripada skoraj vsak tretji Zemljan – pa je odstotek krščanskih preseljencev z 49% še vedno visok. Tudi muslimani s svojim deležem preseljencev (27%) rahlo presegajo odstotek pripadnikov islama v skupnem številu svetovnega prebivalstva (23%). Hindujci, denimo, predstavljajo deset do petnajst odstotkov svetovnega prebivalstva, vendar so s 5% med preseljenci zastopani v nizkem številu.

V Evropski zvezi beležijo dvakrat večje število krščanskih priseljencev (26 milijonov) kot muslimanov (13 milijonov), je še pokazala ameriška raziskava. Prvo pribežališče krščanskih migrantov z vsega sveta pa so, ugotavljajo pri inštitutu Pew Forum, še vedno Združene države Amerike. Izmed 43 milijonov priseljencev v letu 2010 v ZDA jih okoli 32 milijonov oz. 74% pripada krščanski veri. Največ krščanskih priseljencev v ZDA, tako zakonitih kot nezakonitih, beležijo iz Mehike, kar dvanajst milijonov. Prvi cilj muslimanskih migrantov pa je po raziskavi sodeč Savdska Arabija.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh