Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Veleblagovnica solidarnosti za družine v stiski

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 06. 2021 / 04:50
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 16.06.2021 / 12:00
Ustavi predvajanje Nalaganje
Veleblagovnica solidarnosti za družine v stiski

Veleblagovnica solidarnosti za družine v stiski

Italija: veleblagovnica je namenjena predvsem družinam, ki so se zaradi epidemije znašle v krizi.

Veleblagovnica solidarnosti FOTO: Vatican Media

V italijanskem kraju San Severo v bližini mesta Foggia so minuli konec tedna odprli veleblagovnico solidarnosti Don Felice Canelli, namenjeno predvsem družinam, ki so se zaradi koronaepidemije znašle v težkem položaju, poroča Radio Vatikan.

Dobro porabljena solidarnost

Slovesno odprtje veleblagovnice solidarnosti v San Severu je bilo minulo soboto, 12. junija, trgovino pa so odprli v duhu slogana »Dobro porabljena solidarnost«. Slovesnosti ob odprtju so se udeležili Giovanni Checchinato, škof v San Severu, Francesco Soddu, direktor italijanske Karitas, Andrea Pupilla, direktor Karitas San Severo, in tamkajšnji župan Francesco Miglio. Navzoč je bil tudi papežev »socialni delavec« kardinal Konrad Krajewski, ki je zbranim prenesel pozdrave papeža Frančiška in njegovo naklonjenost do pobude, ki je nastala pod okriljem območne Karitas.

Kot je za spletni portal Vatican News povedal Andrea Pupilla, direktor Karitas San Severo, so bili »znova deležni papeževe naklonjenosti«. V trenutnem dramatičnem kontekstu, ki ga zaznamuje zdravstvena kriza, želi veleblagovnica postati kraj, kjer obiskovalci najdejo posluh, pozornost, skrb in spremljanje družin, ki so se znašle v gospodarski in družbeni stiski.


FOTO: Vatican Media

Konkreten in takojšen odgovor na osnovne potrebe družin brez dohodka

Projekt predstavlja konkreten in takojšen odgovor na osnovne potrebe družin brez dohodka ali z nezadostnim dohodkom, in sicer s ponudbo različnih osnovnih potrebščin, ki so na voljo z donacijami ali nakupi in ki jih lahko upravičenci izberejo glede na svoje potrebe. Nakupovati je mogoče brezplačno s kartico s točkami, ki jo pomoči potrebnim dodelijo pri Karitas, potem ko ocenijo zahteve za dostop do storitve. Upravičencem bodo na voljo tudi storitve na področju usmerjanja, usposabljanja, vključevanja in socializacije. Poleg tega bodo vlagali v dejavnosti predelave in prerazporeditve presežkov hrane, in sicer s pomočjo mreže podjetij in trgovin, ki bodo to pobudo podprle.

Veleblagovnica solidarnosti želi postati kraj za srečanja, pogovore in razmišljanja med Karitas, župnijami, občinskimi socialnimi službami, združenji, tretjim sektorjem in prostovoljstvom, da bi vzpostavili mrežo podpore za osebe v težavah, jim povrnili dostojanstvo in spodbujali boj proti zavrženi hrani. Ustanovitev veleblagovnice predstavlja naravni razvoj dejavnosti, ki jih ustanove in združenja že nekaj let izvajajo v okviru pobude »Spesa Sospesa«, ki deluje v nekaterih trgovinah.


FOTO: Vatican Media

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgobi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh