Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Velika Britanija: potrjena prva smrt zaradi omikrona

Za vas piše:
M. M. Š.
Objava: 13. 12. 2021 / 13:58
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 13.12.2021 / 14:03
Ustavi predvajanje Nalaganje
Velika Britanija: potrjena prva smrt zaradi omikrona
Tudi ob okužbi s koronavirusom omikron morajo ljudje na zdravljenje v bolnišnico FOTO: Pixabay

Velika Britanija: potrjena prva smrt zaradi omikrona

V Veliki Britaniji je najmanj ena oseba umrla po okužbi s koronavirusno različico omikron, je danes sporočil britanski premier Boris Johnson.

Po premierjevih besedah omikron v Londonu predstavlja že okoli 40 odstotkov vseh okužb, poroča STA. Ob obisku centra za cepljenje v bližini Londona je premier Johnson pojasnil, da morajo zaradi omikrona ljudje tudi na zdravljenje v bolnišnico, zato moramo, tako predsednik britanske vlade, »odmisliti idejo o milejši različici virusa in se zavedati hitrosti, s katero se širi v populaciji«. Najboljše, kar lahko naredimo, je prepričan Johnson, je cepljenje s poživitvenim odmerkom.

Odmisliti moramo idejo o milejši različici virusa in se zavedati hitrosti, s katero se širi v populaciji.

Omikron trenutno predstavlja že okoli 40 odstotkov vseh primerov okužb v Londonu, do torka pa bo ta delež predvidoma 50 odstotkov, je dodal Johnson. Poleg tega se nova različica hitro širi tudi v drugih delih države.

Britanski minister za zdravje Sajid Javid je danes sicer sporočil, da v Veliki Britaniji ne bodo dodatno zaostrovali ukrepov, vendar premier Johnson pozneje ni odločno zavrnil možnosti zaostritve ukrepov pred božičem.

Val okužb z novo različico koronavirusa je neizbežen.

Britanske zdravstvene oblasti so v nedeljo s tretje na četrto zvišale stopnjo ogroženosti zaradi epidemije koronavirusne bolezni, ob čemer so pristojni pojasnili, da je razlog za takšno odločitev hitro naraščanje primerov okužbe z novo koronavirusno različico omikron. Premier Johnson je v nagovoru posvaril pred neizbežnim valom okužb z novo različico.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh